Schelpjessoep

Ingrediënten:

  • 12 mosselen, 200 g zee-amandelen (gekuist
  • 8 langoustinestaarten, 200 g schelpdieren
  • 400 g inktvisringen
  • 400 g poonfilets
  • 15 cl droge witte wijn
  • 350 g rijpe tomaten in stukjes gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Mosselen en zee-amandelen laten opengaan in een eetlepel olie en 5 cl wijn. Kookvocht zeven.
Knoflook met olie laten fruiten in een andere kookpot. Daarna tomaten en 20 cl water toevoegen, op een hoog vuur 10 minuten laten koken. Inktvisringen toevoegen en nog eens 10 minuten laten koken op een middelmatig vuur. Voeg de poonfilets en de resterende wijn toe. Voeg na 5 minuten de langoustinestaarten bij het mengsel. Nog vijf minuten laten sudderen en daarna de mosselen, zee-amandelen, schelpdieren en het kookvocht toevoegen. Nog even laten sudderen en daarna de dampende soep serveren.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering