Sandwich tonijn-avocado

Ingrediënten:

  • 1 blikje uitgelekte tonijn
  • 2 in ringetjes gesneden bosuitjes
  • 2 eetlepels tartaarsaus
  • zout, peper
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 sneden licht roggebrood

Voor de garnituur:

  • kleine schijfjes citroen
  • plakjes avocado
  • toefjes peterselie

 

Maak moten van de tonijn en doe deze in een kom. Voeg de bosuitjes en 1 eetlepel tartaarsaus toe. Strooi wat zout en peper over de ingrediënten en meng alles goed door elkaar.

Schil de avocado. Snijd de avocado vervolgens doormidden en verwijder de pit. Snijd de avocado nu in plakken en besprenkel deze met citroensap.

Bedek 2 sneden roggebrood met het tonijnmengsel en leg de plakken avocado op het tonijnmengsel. Strijk de rest van de tartaarsaus op de avocado en strooi en wat zout en peper over.
Leg de overgebleven sneden roggebrood op het belegde roggebrood en druk alles goed op elkaar. Snijd de sandwiches schuin doormidden. Garneer de sandwiches met kleine schijfjes citroen, plakjes avocado en toefjes peterselie.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering