Rundvleessalade

Ingrediënten:

  • 1/2kg biefstuk
  • 4 kiwi’s geschild en in plakjes gesneden
  • 200g veldsla, gewassen en gedroogd
  • 1 grote krop radicchio
  • 1 bosje koriander
  • 100g cashewnoten
  • grof gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • sojaolie

 

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 koffielepel chilisaus
  • 2 eetlepels sojasaus

 

 

Meng de dressingingrediënten in een kom. Snij de biefstuk in dunne plakjes en schik de plakken in een lage schaal. Giet er de helft van de dressing over en laat een half uur rusten. Draai het vlees na 25 min nog eens om. Rooster de cashewnoten goudbruin in een droge koekenpan.
Hou 4 grote bladeren radicchio opzij en snij de rest van de krop in fijne reepjes. Doe deze reepjes samen met de veldsla in een kom en schep er de rest van de dressing door. Verdeel de 4 grote bladeren radicchio over de borden en schep er de salade in. Neem het vlees uit de marinade en dep het goed droog met keukenpapier. Kruid met de gemalen koriander en zwarte peper. Verhit een koekenpan, giet er een scheutje olie in als ze warm is en bak het vlees op een hoog vuur één minuut aan elke kant. Verdeel over de borden. Garneer de salade met kiwi en geroosterde cashewnoten, bestrooi met korianderblaadjes en serveer.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering