Rijstschotel op Italiaanse wijze

Ingrediënten:

  • 250g biologisch geteelde volle rijst
  • 4 rijpe ontvelde tomaten, in schijfjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes geperste look
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 mespuntje zeezout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 1 klontje dieetmargarine
  • 100g magere geraspte kaas

 

Verwarm de olijfolie in een grote kookpan. Laat hierin de ui glazig worden. Spoel de rijst onder stromend water en voeg hem bij de ui. Meng alles met een houten lepel. Laat de rijst gedurende 3 minuten doorbakken en voeg er dan 650ml water, een mespuntje zeezout, look, sojasaus en laurierblaadjes aan toe. Laat dit gedurende 35 min op een zacht vuurtje koken. Voeg de tomaten bij de rijst en laat nog 5 minuten stoven. Roer af en toe eens in de kookpan. Vet een ovenschotel in met plantaardig vet. Verwarm de oven voor op 250°C. Schep de rijst in de ovenschotel en strooi er de kaas overheen en laat 10 minuten gratineren in de oven.
 
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering