Reebout met morieltjes

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten
  • 500 g morieljes
  • 1 kg reebout
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • ½ soeplepel cognac
  • 100 ml lichte room of room op basis van soja

 

Pel en snipper de sjalotten. Was de morieljes 3 tot 4 keer en controleer nog eens of er geen zand meer aan zit.
Verhit de olie in een sauteuse en bak de reebout aan alle kanten. Fruit tegelijkertijd de gesnipperde sjalotten. Breng op smaak met peper en laat afgedekt 30 minuten stoven op een zacht vuurtje.
Houd de reebout warm en blus de sauteuse af met de cognac. Flambeer en sauteer daarna de morieljes in de cognac gedurende 10 minuten. Voeg de room toe en verhit nog enkele minuten. Kruid met peper.
Serveer de reebout op warme borden, garneer met de morieljes en overgiet met de roomsaus. Geef er wilde rijst bij of eventueel een aardappelgratin.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering