Rabarberconfituur

Ingrediënten:
 
  • 1 kg rabarber
  • 750 g zoetmiddel naar smaak
  • sap en rasp van 1 sinaasappel (liefst een biologische)

 

Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukken. Pers en rasp de sinaasappel. Doe de in stukken gesneden rabarber in een diepe en brede pan. Voeg de rasp en het sap van de sinaasappel toe. Roer er het zoetmiddel door en zorg dat alles goed met elkaar gemengd is. Zet alles op een laag vuur en breng het al roerend aan de kook. Verdeel dit over de confituurpotten en sluit correct af.
Confituur gemaakt met zoetmiddel heeft een minder lange houdbaarheid.
 

 

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • zoutarm dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
Per 100 g (een portie op de boterham bedraagt ong. 30 g):
 
 
kcal
32
g KH
7,1
KH ruilwaarde
0,5
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering