Perziken overgoten met mascarpone

Ingrediënten:

  • 500 g perziken uit blik in eigen nat
  • 20 g amandelpoeder
  • 100 g mascarpone light
  • 2 eiwitten
  • 1 tot 2 eetlepels zoetstof
  • snuifje zout

 

De mascarpone opkloppen in een diepe kom samen met het amandelpoeder en de zoetstof (hoeveelheid zoetstof naar eigen smaak eraan toevoegen).
De eiwitten met een snuifje zout stevig opkloppen tot sneeuw en dit mengsel voorzichtig door de mascarpone spatelen (niet ruw erdoor roeren).
De perziken in vier snijden en in een schaaltje leggen. Het romige mengsel er overgieten en koud opdienen. Eventueel afwerken met enkele blaadjes amandelschilfers.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vermageringsdieet
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • zoutarm dieet (indien het zout wordt weggelaten)
  • diabetesdieet
 
kcal per portie
205
g KH
16,7
KH ruilwaarde
1,5

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering