Penne met tomatenroomsaus en kaas

Ingrediënten:

  • 500 g (volkoren) penne
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik erwtjes (400 g, uitgelekt gewicht ongeveer 280 g)

 Voor de saus:

  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree (40 g)
  • 1 flesje light room (250 ml)
  • peper
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 1/2 koffielepel dille
  • tabasco
  • magere gemalen kaas (40 g)

 

Kook de penne beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit de olijfolie en bak de ui en paprika gaar. Doe er de erwtjes net voor het einde van de kooktijd bij.
Meng de geconcentreerde tomatenpuree met de room. Kruid met flink veel peper, knoflook uit de knijper, een verkruimeld 1/2 groentebouillonblokje en de magere gemalen kaas.
Vermeng de pasta met de groenten en de tomatensaus.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet: indien je volkoren pasta gebruikt.
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
682
g KH
106,2
KH ruilwaarde
8,5
 


Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering