Penne met tomaat en champignons

Ingrediënten:

  • 175g Quorn gehakt
  • 2 x 500g tomatensaus
  • 250g champignons
  • 500g Penne pasta
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • pastakruiden
  • peper en zout
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • vers blaadje basilicum

 

Versnipper de knoflook en sjalot, snijd de champignons en bak deze in olijfolie.
Voeg het Quorn gehakt toe. Kruid met peper en zout. Overgiet met de tomatensaus en laat sudderen (10 min) op een zacht vuurtje tot de saus de gewenste dikte heeft.
Breng op smaak met pastakruiden.
Werk af met vers geraspte Parmezaanse kaas en een blaadje basilicum.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet (indien de hoeveelheid kaas beperkt blijft)

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering