Omelet met champignons en tomaat

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 eieren
  • een beetje halfvolle of magere melk
  • 50 g champignons (in schijfjes)
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 2 sneden volkorenbrood

 

Verwarm de olijfolie in een antikleef pan. Bak hierin de champignons. Voeg de tomaat en bosui toe en zet het vuur zacht. Kluts de eieren met de melk, peper en zout en voeg deze toe. Zet een deksel of groot bord op de pan en laat de omelet rustig bakken. Draai de omelet eventueel om en serveer op de twee sneden brood.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vermageringsdieet
  • cholesterolverlagend dieet
  • zoutarm dieet (indien het zout wordt weggelaten)
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
488
g KH
45,5
KH ruilwaarde
3,5
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering