Molsla met spekjes

Ingrediënten:

  • 100 g molsla
  • 100 g ontbijtspek
  • water
  • wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ui
  • suiker en peper naar smaak

 

Was de sla in ruim water en droog hem in een slacentrifuge. Scheur de sla in kleinere stukken en verdeel ze over borden. Pel en snipper de ui. Snij de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze krokant in een pan. Bak op het laatste de ui ongeveer 3 minuten mee.
Schep het spek/uimengsel uit de pan en laat afkoelen. Verdeel het over de sla. Voeg aan de pan het water toe, breng het aan de kook en roer het balvet los. Roer vervolgens de azijn, mosterd en het snuifje suiker erdoor en laat de dressing kort koken. Maak hem op smaak af met vers gemalen peper. Schep de warme dressing op de salade en serveer direct.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • gewone voeding
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering