Meergranenbroodje met zalm

Ingrediënten:

  • 4 kleine meergranenbroodjes
  • 125g magere platte kaas
  • 2 eetlepels sojaroom
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 300g rauwe zalmcarpaccio (geen gerookte zalm)
  • 1 koffielepel suiker
  • grof zeezout en zwarte peper
  • 200g geraspte rode biet

 

Marineer de zalmcarpaccio met de suiker, het zout en de dille. Laat gedurende een uurtje in de koelkast rusten. Meng voor de dressing de kwark met de sojaroom, de gehakte bieslook en het citroensap. Kruid met wat zwarte peper en een snuifje zout. Beleg de broodjes met de huisbereide zalmcarpaccio en maak ze lekker sappig met de dressing en de krokante rode biet.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering