Mango-yoghurtijs met passievrucht en lychee

Ingrediënten:

  • 250 ml magere yoghurt
  • een halve mango
  • 4 passievruchten
  • 4 lychees
  • 1 eiwit
  • zoetstof naar smaak
  • 4 vormpjes om het ijs in te vriezen

 

Schil de mango en doe de helft ervan in partjes. Mix of blender de mangostukjes fijn tot mousse. Meng de yoghurt met de mangomousse en voeg wat zoetstof toe naar smaak. Klop 1 eiwit stijf en meng het voorzichtig onder het mengsel.
Verdeel dit over 4 vormpjes en laat ze ongeveer enkele uren opstijven in de diepvries. Afhankelijk van de eetlust van jou en je tafelgenoot kan je kiezen voor 1 of 2 vormpjes per persoon.
Pel de lychees en haal het vruchtvlees uit de passievruchten. Haal het diepgevroren yoghurt-mangomengsel uit de vormpjes, leg op een bord en laat 15 tot 30 minuten staan tot wanneer het harde ijs zachter wordt. Giet er dan het passievruchtensap en -vruchtvlees langs en leg er de lychees bij.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
65
g KH
12,1
KH ruilwaarde
1

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering