Lentesoep

Ingrediënten:

  • 40 g ui
  • 100 g prei
  • 80 g selder
  • 80 g wortel
  • 120 g bloemkoolroosjes
  • 1 liter vetarme bouillon
  • kervel

 

Was de groenten en kuis ze. Snijd prei, selder en wortel in reepjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Hak de ui heel fijn. Breng de bouillon met de groenten aan de kook en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken. Voeg de fijngehakte kervel toe en breng op smaak. Laat nog een 5 tal minuutjes zachtjes koken.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet: indien er 1 blokje magere bouillon gebruikt wordt op 2 liter water.
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
31
g KH
6,2
KH ruilwaarde
0,5

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering