Konijn met salade

Ingrediënten:

  • 4 konijnfilets
  • 4 stronkjes roodloof
  • een scheutje olijfolie
  • 1 citroen
  • enkele stengels verse bieslook
  • peper en zout

Voor de chutney:

  • 250g gele pruimen
  • 250g kweepeer
  • 1 duimdik stuk gember
  • 1 chilipepertje
  • rijstazijn
  • suiker

 

Kook een flinke scheut rijstazijn met wat suiker en de fijngesneden gember en het pepertje. Snijd de kweepeer in stukjes en voeg ze erbij. Doe er enkele minuten later ook de gesneden en ontpitte pruimen bij. Laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Snijd het roodloof en laat het weken in ijskoud water. Zo wordt het extra krokant. Droog het loof op een handdoek en breng het op smaak met gesnipperde bieslook, het sap van een halve citroen, olijfolie, peper en zout.
Kruid de filets met peper en zout en bak ze kort aan in hete boter.
Serveer de chutney in het midden van het bord, schik er wat salade bovenop. Snijd het vlees in plakjes en leg het rondom. Druppel wat braadjus over de filets.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • zoutarm dieet: indien je het zout weglaat.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering