Komkommermousse met rode sla

Ingrediënten:

  • halve komkommer in blokjes
  • 275 g magere roomkaas
  • 1-2 eetlepels muntblaadjes
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 2,5 tl gelatine
  • 1,5 dl groentebouillon
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • blaadjes witloof, takjes munt en rode sla

 

Meng de komkommer samen met de roomkaas, muntblaadjes en azijn in een blender tot een gladde puree. Los de gelatine op een zacht vuurtje op in een beetje bouillon. Laten afkoelen en de rest van de bouillon erdoor roeren. Giet het mengsel bij de mousse, breng op smaak en mix door elkaar. Twee uren laten koelen en opdienen op aparte bordjes op wat rode sla, gegarneerd met komkommer, gesnipperd witloof en munt.

 

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:

  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
122
g KH
4,3
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen
 

 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering