Kip met mandarijn

Ingrediënten:

  • 4 kippenwitten
  • het sap van 3 sinaasappelen
  • 300 ml ontvette kippenbouillon
  • 250 g mandarijnen
  • 2 eetlepels vetstof
  • peper, zout

 

​Kruid de kip en bak ze in een bakpan aan alle kanten bruin in de vetstof. Breng de stukken over in een stoofpan, deglaceer de bakpan en voeg dit vocht samen met het sinaasappelsap en de bouillon aan de kip toe. Laat op een zacht vuur gedurende 20 tot 30 minuten gaar koken. Zorg dat de mandarijntjes zorgvuldig gepeld zijn en voeg de partjes de laatste 5 minuten bij de bereiding.

Laat het geheel verder inkoken zonder deksel. Eventueel lichtjes binden met maïszetmeel.
Schik de kip op een serveerschotel, garneer met de mandarijntjes en giet er de saus over.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je een dieetmargarine gebruikt
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet: indien je een zoutarme margarine gebruikt en het zout weglaat.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering