Kalkoenfilets met kruidenkaas

Ingrediënten:

  • 600 g kalkoenfilets
  • 1 eetlepel olie
  • 100 ml ontvette gevogeltebouillon
  • 200 g (magere) kaas met tuinkruiden en peper
  • 4 gestoofde peren
  • fijngehakte peterselie

 

​Verhit de olie in een braadpan en braad de kalkoenfilets. Voeg er vervolgens de ouillon bij, laat 20’ sudderen en snijd de filets in dikke plakken.
Voeg de helft van de kaas bij het kooknat en laat op een laag vuur, onafgedekt, 10’ sudderen.
Bestrijk de kalkoenfilets met de rest van de kaas. Leg daarna een halve gestoofde peer op elke filet en prik vast met een houten stokje.
Schik de filets op voorverwarmde borden, overgiet ze met de saus en garneer het bord met de andere helft van de gestoofde peer. Dit gerecht kan worden geserveerd met tagliatelle. Versier het geheel met fijngehakte peterselie en dien de saus op in een sauskom.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
310
g KH
15
KH ruilwaarde
1
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering