Kabeljauw in een mosterdsaus

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwmoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels mosterd
  • 2dl magere melk
  • citroensap
  • zout, peper

 

Spoel de kabeljauwmoten en dep ze droog. bestrijk lichtjes met olijfolie en flink wat mosterd, kruid met peper en zout. Schuif onder de hete grill en laat aan beide kanten gedurende 5 minuten goudbruin worden.
Verwarm intussen de melk in een pannetje op een zacht vuur, roer er 2 lepels mosterd en een beetje citroensap door. kruid bij en laat inkoken. overgiet de vis met de saus.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet (indien het zout wordt weggelaten en de mosterd vervangen door een zoutarme mosterd).
  • vezelarm of restenarm dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
184
g KH
1,7
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering