Haring met mosterdroom

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • ½ l water
  • 125 ml azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 jeneverbessen
  • 4 gefileerde nieuwe haringen
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 128 ml sojaroom of lichte room
  • 1 sjalotje
  • 3 theelepel mosterd
  • 6 sneden gerookte zalm

 

Snijd de gepelde ui in ringen en breng ze met het water, de azijn, de suiker en de jeneverbessen aan de kook. Laat de marinade afkoelen.
Snijd de haring in stukken, begiet die met de marinade en laat ze 24 uren staan.

Giet het marineervocht af. Was de sinaasappel, schil hem dun en snijd de schil in reepjes. Snijd dan het wit van de sinaasappel weg, snijd de sinaasappel in plakken en verdeel die in kwarten.

Meng de stukjes haring met de uierringen en de sinaasappelplakjes. Strooi er een theelepel van de fijngesneden sinaasappelschil over.
Klop de sojaroom luchtig op (of de gewone room stijf). Rasp het gepelde sjalotje er over en roer het met de mosterd door de room. Geef de mosterdroom bij de haring.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering