Gierstschotel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150g gierst
  • 3dl groentebouillon
  • 25g geschaafde amandelen
  • 1ui
  • 200g champignons
  • 15g plantaardige margarine
  • een mespuntje tijm
  • 50g in plakken gesneden magere kaas
  • 2 takjes peterselie

 

Kook de gierst in de bouillon in 20-25 minuten gaar. Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de amandelen goudbruin. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Was de champignons en snijd ze in vieren. Fruit de ui in de margarine. Voeg champignons en tijm toe en bak dit kort mee.
Snijd de kaas in dunne reepjes. Knip de gewassen peterselie fijn. Schep het champignonmengsel, de kaas en de peterselie door de gierst. Strooi de amandelen erover.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering