Haringen, opgevuld

Ingrediënten:

  • 4 nieuwe haringen
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 g uien
  • 250 g prei
  • 2 eetlepels olie
  • 500 g tomaten
  • 100 ml sojaroom of gewone lichte room
  • 2 eetlepels fijngesneden dille

 

Schub de haringen, maak ze schoon, spoel ze van binnen en van buiten grondig af onder de koude kraan en dep ze droog. Bedruppel de vissen van binnen en van buiten met 2 eetlepels van het citroensap en bestrooi ze met 1 theelepel zout. Bestrijk de buikholtes met de tomatenpuree.

Snipper de helft van de gepelde uien en snijd de rest in ringen. Was de schoongemaakte prei, halveer de stelen in de lengte en snijd ze in de breedte in halve ringetjes. Fruit de uisnippers en de prei kort in de olie.

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ovenvaste schotel en vul de vissen met de gefruite groenten. Leg de haringen naast elkaar in de ovenschotel. Verdeel het restant van de groenten en de uierringen gelijkmatig over de schaal. Verdeel de tomaten in schijven en leg die op de vissen. Roer het restant van het citroensap en zout door de slagroom en giet dit over de vis.

Schuif de haringen een half uur in de oven.
Bestrooi ze voor het serveren met dille.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering