Gegratineerde aardappelpuree

Ingrediënten (2 personen):

  • 400 g aardappelen
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels dieetmargarine
  • witte peper
  • nootmuskaat
  • 3 blaadjes magiekruid
  • paneermeel
  • magere geraspte kaas

 

Breng water aan de kook. Schil en was de aardappelen, snij in stukken en laat koken tot ze gaar zijn. Giet het kookvocht af en plet de aardappelen met een stamper. Voeg de kruiden en de melk erbij en meng goed. Breng de puree in een ingevette vuurvaste schotel en bestrooi met paneermeel en kaas. Voeg de rest van de vetstof toe (bovenop het paneermeel) en gratineer in de oven op 175°C.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet (indien de aardappelen zonder zout gekookt worden).

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering