Forrestierroomsoep

Ingrediënten:

  • 300 g fijngehakt ajuin
  • 1 soeplepel margarine of olie
  • 2 takken selder
  • 350 g champignons
  • 250 g witte kool
  • 1 l witte fond of kippenbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 soeplepel tomatenpuree
  • 250 ml half-volle melk of sojadrank

 

De ajuin lichtjes opstoven in de vetstof. De fijn gesneden selder, champignons en witte kool toevoegen. De ingrediënten goed door elkaar roeren.
Overgieten met de witte fond of kippenbouillon. Het kruidentuiltje en de tomatenpuree toevoegen. Aan de kook brengen en laten doorkoken gedurende 20 minuten. De soep mixen. De melk toevoegen en eventueel verder op smaak brengen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering