Crumble van courgettes in de oven

Ingrediënten:

  • 3 courgettes, in blokjes
  • 1 venkel, in reepjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • 5cl droge witte wijn
  • 1dl groentebouillon
  • 60g bloem
  • 60g gezouten boter
  • 60g pecorino, grofgeraspt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 4 blaadjes salie
  • 1 takje verse tijm
  • peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 200°C.
Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de courgettes en de venkel bij. Roerbak 3 minuten. Blus met de wijn. Laat op een hevig vuur bijna helemaal inkoken. Kruid met peper en zout. Voeg er de groentebouillon en de salie aan toe. Laat 10 tot 15 minuten stoven onder deksel, tot de groenten beetgaar zijn.
Vermeng met de vingertoppen de ijskoude boter, de bloem en het paneermeel tot een kruimelig mengsel. Voeg er de pecorino en de afgeriste tijm aan toe.
Haal de salie uit de pan van de groenten. Schep ze in een diepe ovenschaal. Verdeel er het botermengsel over.
Zet 15 minuten in het midden van de oven. Serveer goed heet.
Lekker met aardappelen of brood.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering