Cocktailhapje met zalm

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 125 g krab uit blik
  • 2 eetlepels dressing
  • 1 eetlepel versgehakte bieslook
  • enkele druppels worcestershire-saus
  • zout en peper
  • 2 sneden zwart roggebrood zonder korst
  • 125 g dun gesneden gerookte zalm
  • wat krulandijvie
  • 8 citroenschilletjes en toefjes dille voor de versiering

 

 

​Vermeng in een kom de goed uit elkaar gehaalde krab met dressing, bieslook en worcestershire-saus. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de plakken roggebrood elk in 4 rechthoeken van ongeveer 6 bij 4 cm. Vouw of snijd de zalm in 8 mooie rechthoeken van ongeveer 12 bij 5 cm. Leg ongeveer 1 eetlepel krabmengsel op het einde van de plakken zalm en rol de zalmplakken op.
Bedek het roggebrood met wat blaadjes krulandijvie en leg op ieder roggebroodje een rolletje zalm. Garneer de rolletjes met een citroenschilletje en een toefje dille.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
307
g KH
14,3
KH ruilwaarde
1
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering