Champignonsoep

Ingrediënten:

  • 500 g champignons
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 125 ml light room (eventueel op basis van soja)
  • (zout), peper, weinig cayennepeper

 

Maak de champignons schoon. Hak 300g van de champignons in zeer kleine stukjes. Snijd de overige champignons in dunne schijfjes.
Snipper de ui.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en de fijngehakte champignons samen.
Roer de bloem door het champignonmengsel. Voeg de bouillon toe en blijf roeren tot de soep gebonden is.
Mix de soep.
Voeg de overige schijfjes champignon aan de soep toe. Breng de soep op smaak met zout en peper en giet de light room erdoor.
Voeg eventueel een beetje cayennepeper toe om de soep iets pittig te maken.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vermageringsdieet
  • cholesterolverlagend dieet
  • zoutarm dieet (indien het zout wordt weggelaten en er gebruik wordt gemaakt van een zoutarme bouillon)
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
105
g KH
7,2
KH ruilwaarde
0,5

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering