Aubergine opgevuld met een groentemengeling

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte magere kaas
  • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
  • ketchup
  • provençaalse kruiden
  • gedroogde oregano
  • spaghettikruiden
  • peper en zout

 

De aubergine wassen en in de lengte halveren (het steeltje mag eraan blijven). Vervolgens inkerven, inwrijven met zout en besprenkelen met wat olijfolie. De auberginehelften omgekeerd (met de schil naar boven) op een bakplaat leggen en gedurende 10 minuten laten garen in een oven op 220°C.
De tomaat ontvellen, door haar in te kerven en gedurende 10 seconden in kokend water te leggen, en in stukjes snijden. Kruiden met peper, zout en oregano.
De courgette in blokjes snijden, op smaak brengen met Provençaalse kruiden en peper en vervolgens stoven in 1 eetlepel olijfolie. De ui en de knoflook snipperen, opstoven in 2 eetlepels olijfolie en dan de tomaten erbij voegen. Dit mengsel zachtjes laten stoven en op smaak brengen met 1 eetlepel ketchup en spaghettikruiden. Daarna het groentenmengsel laten rusten in een kom.
De auberginehelften uit de oven halen en het vruchtvlees eruit halen (dit kan bij in de groentenmengeling). De auberginehelften kunnen nu als kommetje gebruikt worden om de groentenmengeling in te serveren (de auberginehelft dient niet te worden opgegeten).
De auberginehelften vullen met het groentenmengsel, bestrooien met de geraspte kaas en gedurende een 5-tal minuten laten gratineren in de oven onder de grill.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
307
g KH
24,5
KH ruilwaarde
2
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering