Aspergesoep met garnalen

Ingrediënten:

  • 125 g grijze garnalen
  • bos witte asperges
  • 2 takjes groene fijngesneden selder
  • 15 cl light room of room op basis van soja
  • blokje kippenbouillon
  • boter
  • peper, zout, paprikapoeder, 1 koffielepel komijn, 2 koffielepels sesamzaadjes

 

Asperges schillen en onderkant verwijderen. De asperges in stukken snijden. De aspergepunten dwars doorsnijden.
Een liter water aan de kook brengen, bouillonblokje toevoegen.
De selder samen met het komijnzaad op een zacht vuurtje bakken in gesmolten boter. De kokende bouillon, aspergestukjes, peper en zout aan toevoegen. Gedurende 35 minuten onder gesloten deksel zachtjes laten koken. Mixen en opnieuw aan de kook brengen. Room, snuifje paprikapoeder en halve aspergepunten aan toevoegen. 5 minuten laten koken op een matig vuur.
De sesamzaadjes in een (antikleef laag) pan 1 minuut bakken op een zacht vuurtje.
Garnering. Garnalen strooien in een diep bord, soep in het bord gieten, bestrooien met de gebakken sesamzaadjes.
 
 Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet (garnalen worden binnen het cholesterolverlagend dieet beperkt tot maximum 1 maal per week)
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
107
g KH
4,8
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering