Artisjokken in tomatensaus

Ingrediënten:

  • 1 of 2 blikken artisjokharten
  • 6 tomaten
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • vers gemalen peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl water

 

Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui. Voeg de geperste knoflook toe en de in stukjes gesneden tomaten. Laat een tijdje bakken. Voeg dan paprikapoeder, korianderzaad, peper en zout toe. Laat weer een tijdje bakken. Dan gaat de puree en azijn er bij. Blus af met de dl water. Laat het geheel 10 min zachtjes sudderen. Pureer het dan door een staafmixer in de saus te zetten. De artisjokharten leg je op de bodem van een schaal en verdeel daar de tomatensaus over.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
163
g KH
21,4
KH ruilwaarde
1,5
 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering