Appel-preisalade

Ingrediënten:

  • 2 preien
  • 50 g hazelnoten
  • 125 ml koffiemelk
  • 1 theelepel suiker
  • peper
  • 5 eetlepels citroensap
  • 2 appels

 

 

Verwijder de lelijke preibladeren en de wortels. Snijd de prei in zeer dunne ringetjes. Was met zorg en laat even uitlekken. Houd een paar hazelnoten achter voor de garnering, hak de rest fijn. Maak in een schaal de koffiemelk op smaak met suiker, peper en 2 eetlepels citroensap of gebruik zure room. Was de appelen, ontdoe ze van het klokhuis. Snijd ¼ appel in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap. Rasp de rest fijn en besprenkel eveneens met citroensap. Schep preiringetjes, gehakte noten en appelrasp door de saus. Garneer de salade met schijfjes appel en hazelnoot.

Variatie
Neem i.p.v. hazelnoten paranoten die je in dunne plakjes snijdt.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je de koffiemelk vervangt door Becel koffiemelk
  • vezelrijk dieet

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering