Zeekraal

Zeekraal heeft in tegenstelling tot andere groenten zout nodig om in leven te blijven. Zeekraal is een stengelgroente en bestaat uit vertakte, vlezige, groene of roodachtige stengeltjes. Vroeger werd er op grote schaal zeekraal uit het wild verzameld. Maar omdat de meeste zeekraal nu beschermd is, wordt deze tegenwoordig gekweekt. 

 

Voedingswaarde

Vitamine A, B en C zijn er in aanwezig. Daarnaast bevat zeekraal zeemineralen zoals natrium en jodium.

Aankopen 

De zeekraal moet vlezige steeltjes hebben. De harde, houterige stukjes aan de onderkant kan je niet opeten.

Bewaren

De groente is ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Bereiden

Verwijder van zeekraal de onderste stugge delen en was de groente snel in stromend koud water. Blancheer de groente enkele minuten of roerbak de groente met ui. Reken op ongeveer 100 gram per persoon. De groente past uitstekend bij visgerechten.

 

 

 

 

Verschenen op 6 oktober 2014 met medewerking van Claudia Fripont, diëtiste

Test je eetgewoonten

Bekijk onze 20 gratis testen rond voeding.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering