Venkel


​Mensen waarderen vooral de bol van venkel, maar ook bladstelen en het kruid worden vaak in bereidingen verwerkt. Hier vind je inspiratie voor gerechten met deze gezonde groente.

 

 

Voedingswaarde

Venkel is rijk aan vitamine C, vezels, ijzer, foliumzuur en kalium. Daarnaast is venkel caloriearm.

​Aankopen

De venkel moet een mooie kleur hebben (blank, lichtgroen) en mag geen bruine vlekken vertonen. De knol moet stevig zijn en vrij van zijscheuten of beschadigingen. Het loof is vers en frisgroen.

Bewaren

Bewaar ze bij voorkeur in een plastieken zak in de koelkast. Best zo snel mogelijk na aankoop verbruiken.

Bereiden

Verwijder de stengels en het bladgroen. Het fijne venkelgroen kan gebruikt worden voor de garnering. De in stukjes of plakjes gesneden venkel heeft een kooktijd van 12 minuten. Venkel kan ook rauw gegeten worden.

Recepten met venkel

 

Verschenen op 19 maart 2015 met medewerking van Claudia Fripont, diëtiste

Test je eetgewoonten

Bekijk onze 20 gratis testen rond voeding.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering