Nectarine

Nectarines zijn zo goed als het ganse jaar verkrijgbaar dankzij de invoer. De nectarine heeft een gladde en glanzende schil. Buiten de schil, bestaat er niet echt een verschil tussen een perzik of een nectarine.

 

Voedingswaarde

Een nectarine is rijk aan vitamine C. Daarnaast is het een bron van vitamine B, kalium en een beetje ijzer.  

Aankopen

Let er bij de aankoop op dat de vruchten geen plekjes vertonen. Vaak worden ze verkocht wanneer ze nog hard zijn. De vruchten zijn rijp wanneer ze zacht zijn en de pit gemakkelijk loskomt.

Bewaren

Nectarines zijn erg kwetsbare vruchten. Behandel ze zeer voorzichtig. Koop nectarines die lekker ruiken en een gave schil hebben. Je kan ze maximum één week bewaren in de koelkast. Harde vruchten kan je laten narijpen op kamertemperatuur.

Bereiden

Ze hebben een zoete smaak. Je kan ze eten met of zonder schil. Ze smaken lekker fris in salades en bij desserts.

Recept met nectarine 

Verschenen op 23 april 2014 met medewerking van Claudia Fripont, diëtiste

Test je eetgewoonten

Bekijk onze 20 gratis testen rond voeding.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering