Komkommer



De komkommer is een groente die veel water bevat. Familiegenoten zijn courgettes, pompoenen, augurken en meloenen.

 

 

Voedingswaarde

Een komkommer bestaat voor 95% uit water. Zeer lijnvriendelijk dus. Daarnaast levert komkommer vitamine C, vitamine B1 en B2 en vezels. 

Aankopen

Kies bij het kopen voor komkommers die stevig aanvoelen, goed recht zijn en een intense groene kleur hebben. Als laatste test kan je even drukken op het uiteinde: geeft dit mee, dan is de komkommer niet meer vers. 

Bewaren

Komkommers zijn maximaal 2 weken te bewaren op een koele plaats. Best niet in de koelkast of diepvriezer. Heel wat komkommers kan je voorverpakt in folie aankopen. Het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging.  

Bereiding

  • Een komkommer hoeft eigenlijk niet geschild te worden voor gebruik. Hij wordt wel gewassen en de uiteindes eraf gesneden.
  • Meestal wordt een komkommer rauw gegeten.
  • Komkommers kan je ook stoven, bakken en koken.

Gezonde recepten met komkommer

Verschenen op 22 juli 2013 en herzien op 6 februari 2017 met medewerking van Claudia Fripont

Test je eetgewoonten

Bekijk onze 20 gratis testen rond voeding.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering