Guave

​De guave komt oorspronkelijk uit tropisch Amerika en tegenwoordig wordt de vrucht in veel tropische landen geteeld. De guave is een bol- tot peervormige besvrucht van ongeveer 12 cm lang. De kleur van de schil is groen of geel. Afhankelijk van de variëteit kan het vruchtvlees wit, roze of donkerrood zijn. Het vruchtvlees bevat eetbare pitjes.

 

Voedingswaarde

De guave bevat veel vitamine C en ijzer.

Aankopen

Een guave is rijp als hij bij lichte vingerdruk gemakkelijk meegeeft. Koop gave, droge exemplaren zonder plekken.

Bewaren

De vrucht mag niet onder de 12 °C bewaard worden, het rijpingsproces stopt hierdoor. Bewaar nog net niet rijpe vruchten 2-3 dagen op de fruitschaal.

Bereiden

Schil een guave voor het gebruik in vieren en verwijder de pitjes.

 

Verschenen op 8 oktober 2014 met medewerking van Claudia Fripont, diëtiste

Test je eetgewoonten

Bekijk onze 20 gratis testen rond voeding.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering