Granaatappel

De granaatappel is afkomstig uit Perzië en Afghanistan maar groeit tegenwoordig overal in landen met een subtropisch klimaat.
De schil is glad en leerachtig en rood – bruin van kleur. Binnen de schil verdelen witachtige vliezen de vrucht in compartimenten. Hierin zitten talloze rode kogeltjes. Ze bestaan uit gelei – achtige licht- tot donkerrood vruchtvlees met een eetbaar wit pitje erin.

 

Voedingswaarde

Granaatappels zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten.

​Aankopen

Granaatappels zitten vol sap. Hoe zwaarder de vrucht aanvoelt, hoe meer sap de vrucht bevat. De schil mag niet droog of hard aanvoelen en moet glanzend zijn.

Bewaren

Granaatappels kan je een week in de koelkast bewaren.

Bereiden

Wordt de granaatappel puur gegeten, snijd hem dan door en lepel hem uit. De pitjes zijn bruikbaar als garnering voor gerechten of in fruitsalades. De vrucht kan ook uitgeperst worden als een sinaasappel.

 

Verschenen op 6 oktober 2014 met medewerking van Claudia Fripont, diëtiste

Test je eetgewoonten

Bekijk onze 20 gratis testen rond voeding.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering