Buikje kwijt door trilplaattraining

Vraag:

Kan ik met trainingen op de trilplaat mijn buikje wegwerken? Is het een goede aanvulling op mijn dagelijkse trainingen op de crosstrainer?

 

Antwoord:

Extra buikspieren

Trilplaattraining is inderdaad een goede aanvulling op je dagelijkse trainingen op de crosstrainer. Oefeningen op de trilplaat vergroten namelijk je spiermassa. En extra spiermassa zorgt ervoor dat je lichaam meer energie verbruikt, ook als je rust. Je metabolisme stijgt dus en dat is nodig als je wilt vermageren.

Geen garantie

Toch betekent het niet dat je met deze trainingen automatisch je buikje zal kwijt geraken. Je lichaam bepaalt zelf in welke zone je vermagert. Dit gebeurt over het hele lichaam en geleidelijk aan. Dat is ook genetisch bepaald. De ene zal dit sneller aan zijn buikje merken, de andere aan zijn billen.

Totaalaanpak

Sporten is natuurlijk maar een deel van het verhaal. Gezond eten is veel belangrijker om overgewicht te verliezen. Sporten werkt daarbij ondersteunend omdat je metabolisme verhoogt en je lichaam strakker wordt door meer spieren. Je ziet er ook beter uit als je veel beweegt. Ik kan je alleen maar motiveren om goed vol te houden en te genieten van deze actieve levensstijl.

Meer info   

 
Hanne Proost, de beweegexperte
 

Verschenen op 2 januari 2014

Vraag over sport?

Stel ze aan de beweegexpert. Exclusief voor leden van ons ziekenfonds.

Bereken je persoonlijk calorieverbruik

Ontdek snel hoeveel calorieën je verbrandt.

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering