Je bent hier:

HomeContact

Stop je documenten in onze brievenbus

 

Meer dan 200 Xpresbussen

Deponeer je doktersbriefjes gratis in de Xpresbus (witte brievenbus) of verstuur ze met de post. Dit kan 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Bezorg ons jouw financieel rekeningnummer en we storten je geld op je financiële rekening.

Waar

Je vindt de Xpresbussen aan elk kantoor van De VoorZorg en op heel wat extra plaatsen verspreid over de hele provincie. Vind alle locaties.
De Xpresbussen aan de kantoren worden leeggemaakt wanneer het kantoor open is, de andere bussen worden 1 tot 2 keer per week geledigd.

Wat mag in de Xpresbus?

  • Getuigschriften voor verstrekte hulp (doktersbriefjes).
  • Formulier ‘Aangifte ongeval’.
  • Aanvraag en attesten voor kortingen en tegemoetkomingen.
 
  • Vul de documenten in waar nodig.
  • Kleef op alle documenten een roze klever.
  • Stop ze in een voorgedrukte Xpresbusomslag, vul deze in en stop de omslag in de Xpresbus. Zo kan je snel allerlei documenten aan je ziekenfonds bezorgen zonder rekening te moeten houden met de openingsuren. In je ziekenfondskantoor vind je enveloppen die je gratis kan meenemen. Je kan ze ook bestellen via de omslag zelf of online. Ze worden je dan toegestuurd.
 
Heb je roze klevers, reisdocumenten of terugbetalingsformulieren nodig? Steek een briefje in de omslag en we sturen ze op of bestel ze online.
 
 
Opgelet! Bezorg je getuigschriften wel binnen de 2 jaar na prestatiedatum.
Daarna mag het ziekenfonds ze niet meer uitbetalen. Getuigschriften die op hetzelfde moment worden ingediend worden mogelijk op verschillende momenten uitbetaald.

Dit mag niet in de Xpresbus!

1. Aangifte arbeidsongeschiktheid (of document ‘Vertrouwelijk’): als je arbeidsongeschikt wordt, moet je de adviserend geneesheer van je ziekenfonds tijdig en juist verwittigen, zo niet verlies je een deel van je uitkering. De procedure verschilt naargelang je werknemer, werkloze of zelfstandige bent.

2. Aanvraag tot de uitoefening van een activiteit tijdens een arbeidsongeschiktheid: als je arbeidsongeschikt bent en je bent voldoende hersteld om opnieuw deeltijds te werken, dan kan je aan de adviserend geneesheer de toestemming vragen om dit te doen zonder dat je erkenning van arbeidsongeschiktheid stopt.

Verstuur deze documenten ALTIJD met de post. De poststempel geldt als bewijs van tijdige aangifte of aanvraag.

E-mut online

Via e-mut, ons internetloket, kan je jouw ziekenfondszaken gemakkelijk online beheren. Een overzicht van al jouw terugbetalingen vind je er terug, zodat je dit zelf niet moet bijhouden. 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering