Verlenging zorgbudget

Door de coronacrisis mogen de indicatiestellers niet meer de baan op. Voor mensen met een zorgbudget zijn deze indicatiestellers belangrijk voor hun jaarlijkse goedkeuring.

 

 

Liep je goedkeuring voor het zorgbudget af tussen 31/03/2020 en 30/04/2020?

Dan hebben we goed nieuws: je krijgt een automatische verlenging van 6 maanden.  Je moet hier zelf niets voor doen, wij maken dit voor jou in orde. Een indicatiesteller kan telefonisch contact met je opnemen om enkele zaken te bespreken.  

Loopt je goedkeuring voor het zorgbudget af tussen 30/04/2020 en 31/05/2020? 

Ondertussen werd beslist dat deze ook automatisch verlengd worden met 6 maanden. Je moet hier zelf niets voor doen, wij maken dit voor jou in orde. Een indicatiesteller kan telefonisch contact met je opnemen om enkele zaken te bespreken.  

Loopt je goedkeuring voor het zorgbudget af tussen 31/05/2020 en 31/08/2020?

De indicatiestellers zullen tijdelijk via telefoon of video werken. 

Loopt je attest Bel gezinszorg (Vesta score) af eind juni 2020?

Dan wordt je attest automatisch verlengd met 6 maanden. De sector gezinszorg krijgt 6 maanden extra tijd om een nieuwe score af te nemen. Wanneer de zorgkas de nieuwe Vesta-score ontvangt, zal ze kijken of het attest na de automatische verlenging opnieuw verlengd wordt. 

Moet je voor de eerste keer een indicatiestelling krijgen? 

Dan zal een indicatiesteller thuis bij je langskomen. De indicatiestellers doen beperkt terug huisbezoeken sinds 18 mei 2020. 

 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering