Let's Go Urban Limburg

 


 
Let’s Go Urban, opgericht door Sihame El Kaouakibi, is de eerste Belgische organisatie die zich heeft gespecialiseerd in urban arts & streetculture. Urban is een verzamelnaam voor hedendaagse subculturen en kunstvormen die leven onder jongeren in een stedelijke context.
 
Na het succes van Let’s go Urban in Antwerpen drong een uitbreiding naar de andere provincies zich op. We zijn trots dat Limburg de eerste provincie na Antwerpen is waar LGU zijn bakens uitzet. Dankzij de ondersteuning van de  structurele partner De Voorzorg is de Limburgse afdeling van Let’s Go Urban op 22 september 2012 boven de doopvont gehouden!

Let’s Go Urban Limburg

Let’s go Urban richt zich op jongeren en competentieontwikkeling op verschillende niveaus: van recreatief tot professioneel. In september 2012 lanceerde LGU zijn eerste afdeling in Limburg, Let’s go Urban Limburg, wat concreet resulteert in naschoolse workshops voor de leeftijdsgroep van 12 tot 30 jaar en een lagereschoolproject met een urbandanceaanbod voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Workshops LGU voor 6 tot 30-jarigen

Wekelijks worden er in Hasselt urban workshops gegeven op verschillende niveaus, gaande van beginners, over gevorderden, tot de jongeren die een extra wensen en lid willen worden van de showcrew.  We geven alle jongeren de kans om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen d.m.v. hun passie: dans! De recreatieve basis is de belangrijkste, die laagdrempelig is en waar alle jongeren samen de mogelijkheden krijgen om op hun niveau en tempo hun danscompetenties én zelfwaardegevoel positief ontwikkelen.
 
Om de 5 weken zullen de geïnteresseerden ook een didactische les voorgesteld krijgen, zodat hun docentvaardigheden optimaal kunnen uitwerken.
Waar en wanneer?
 
De Voorzorg
Capucienenstraat 10
3500 Hasselt
 

Maandag:

  • 18u - 19u30: Urban Musical (een mix van dans, zang en acting)

Dinsdag:

  • 18u - 19u30: Level 1A
  • 19u30 - 21u: Showcrew

Woensdag:

  • 17u - 18u: Urban Kids Class
  • 18u - 19u30: Level 1B
  • 19u30 - 21u: Stylez Classes (elke maand een andere stijl)

Donderdag:

  • 18u - 19u30: Level 2
  • 19u30 - 21u: Showcrew
Geen dansles tijdens de zomervakantie, kerstvakantie en paasvakantie.
Wel danslessen tijdens herfst- en krokusvakantie.
Korting voor leden van De Voorzorg
  • Het lidgeld voor een jaar lang urban workshops bedraagt 40 euro voor 1 les en 80 euro voor 2 lessen.
  • Leden van De Voorzorg krijgen 50% korting en krijgen bovendien een sportpremie van 15 euro.
Inschrijven

Stuur een mailtje met je gegevens naar katerina@letsgourban.be.

Meer info

Katerina Ourda
T 0483 05 02 22
E katerina@letsgourban.be
W www.lgulimburg.be

Lagereschoolproject LGU

Maar ook voor de 6-12-jarigen brengen we urban naar Limburg…. Want al jaren investeert De Voorzorg via haar scholenpakketten over gezondheid in de Limburgse kinderen en jongeren. En omdat we jaarlijks onze lessenpakketten willen vernieuwen en omdat urban ook al leeft bij de 6 tot 12-jarigen, sloegen De Voorzorg en LGU de handen in elkaar.
 
Meer dan 4.000 zes- tot twaalfjarigen, verspreid over tien Limburgse scholen, hebben van 2012 tot nu GRATIS urban lessen gekregen van professionele danscoaches gedurende zes maanden. Hier worden ze klaargestoomd op hun eigen urban schoolfeest te laten zien wat ze allemaal geleerd hebben.
 
Meer info over het urbanaanbod binnen ons scholenproject vind je op de website van Let’s go Urban Limburg: www.lgulimburg.be of kan je bekomen door ons nieuw scholenpakket voor het schooljaar 2014-2015 via mail op te vragen: gezondheidsdienst@devoorzorg.be.
 
 
 

Meer info

 

Nog vragen?

Openingsuren en diensten

Op de kantoorpagina kan je een 'eigen' kantoor kiezen

Contacteer ons

Voor algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering.

De Voorzorg

Capucienenstraat 10
3500 Hasselt

Tel:
011 24 99 11