​Je SIS-kaart is niet meer geldig vanaf 1 januari 2017

​Vanaf 1 januari 2017 is je SIS-kaart niet meer geldig. Gebruik vanaf dan altijd je elektronische identiteitskaart (eID) als je naar de apotheker, de dokter of het ziekenhuis gaat. Als je geen eID hebt, dan kan je gratis een isi+-kaart krijgen van ons ziekenfonds.

 

Waarom verdwijnt de SIS-kaart?

Jarenlang maakte de SIS-kaart het gemakkelijk om je te identificeren bij de apotheker, bij de dokter en in het ziekenhuis.

Maar de SIS-kaart had ook een nadeel. Telkens als er iets in je situatie veranderde, dan moest je naar een kantoor van ons ziekenfonds om de gegevens op je kaart te laten bijwerken. Anders bevatte je SIS-kaart verouderde informatie.

Je elektronische identiteitskaart (eID) heeft dat probleem niet. Daarom neemt de eID vanaf 1 januari 2017 de taak van je SIS-kaart over.

Wat zijn de voordelen van je eID?

Op je eID zelf staan geen ziekenfondsgegevens. Je eID is enkel een soort sleutel waarmee de apotheker, de dokter en het ziekenhuis toegang krijgen tot de online databank van ons ziekenfonds.

Dat heeft 2 voordelen:

  • Al je zorgverleners zien altijd je actuele gegevens en rekenen jou het juiste tarief aan.
  • Je hoeft nog maar 1 in plaats van 2 verschillende kaarten in je portefeuille te bewaren.

Wat als je geen eID hebt?

Als je geen recht hebt op een eID, dan krijg je gratis een isi+-kaart.

  • Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen automatisch een isi+-kaart van ons ziekenfonds. Die blijft geldig tot ze 12 jaar worden.
  • Heb je geen eID, maar heb je wel recht op de Belgische sociale zekerheid (bijvoorbeeld als grensarbeider)? Vraag je isi+-kaart dan zelf aan bij ons ziekenfonds. Je krijgt ze niet automatisch.

Meer informatie? 

Contacteer ons

Algemene vragen en vragen over jouw ziekteverzekering

Bel 03 285 44 44